2-asser

Hydraulic Ram Trailer

Pushing the future!
2-asser                   


TECHNISCHE FICHE


MTM:: 37.000 kg

Eigen gewicht: 7.850 kg

Assen: 2x 11.000 kg

Banden: 445/65R -  22,5

PNEUMATISCH

Laadbak: 7.800 x 1.600 x 2.300 mm

Inhoud: 26 m²

Vloer: Hardox 450 - 7 mm

Zijkanten: Hardox 450 - 5 mm

Ontladen: door 2 hydraulische motoren

aangedreven duwblad

Lostijd: 59 sec.

Hydraulische achterdeur: Weldox 960 - 5mm 


VOORDELEN HYDRAULIC RAM TRAILER


  • ZELFDRAGENDE KAS

De kas is vervaardigd uit één stuk, waarvan de vloer en zijkanten vervaardigd zijn uit één staalplaat HARDOX 450 zonder lasnaden. Hierdoor is deze kas van het type zelfdragend.


  • AFWEZIGHEID VAN EEN CHASSIS

Door de zelfdragende uitvoering wordt een chassis bij deze oplegger overbodig. De oplegger is dus 200mm lager dan een traditionele kipoplegger, wat het laden aanzienlijk vergemakkelijkt.


  • VEILIGHEID

De lading wordt horizontaal uitgeduwd door middel van een hydraulisch aangedreven schup. Het kantelen van trekker en oplegger, alsook lichamelijke ongelukken, worden op deze manier volledig uitgesloten. De menselijke tussenkomst onder de kas van de oplegger is niet langer een gevaar, daar de lading niet meer verticaal wordt gelost.


  • GEWICHT

Omwille van de zelfdragende uitvoering van deze oplegger, is een raam niet meer van toepassing. Dit resulteert in een gewichtsverlies van ongeveer 800 kg ten opzichte van andere klassieke opleggers. Een niet te verwaarlozen voordeel, gezien de maximum toegelaten massa per transport en de kostprijs van deze.


  • ZWAARTEPUNT

Daar er geen chassis meer aanwezig is, verlaagt het zwaartepunt van de oplegger met 200 mm. Als gevolg hiervan verhoogt de stabiliteit van de oplegger, in de verschillende omstandigheden. Door de stabiliteit wordt de lading gelijkmatig verdeeld, hetgeen een verminderde bandenslijtage met zich meebrengt.


  • COMPACTE ONTLADING

De inhoud van de oplegger, horizontaal uitgeduwd door de schup, kan naargelang de behoefte, zowel uitgestort worden op een hoop als verspreid over een langere afstand. Het gevaar voor het afrukken van elektriciteitskabel of boomtakken wordt door het horizontaal ontladen uitgesloten. Het ontladen in tunnels, loodsen of andere plaatsen met beperkte hoogte vormt geen probleem meer.


  • AËRODYNAMISCHE CONSTRUCTIE

De afgeronde vorm van zowel de voorkant als de achterdeur van de oplegger, alsook het verminderde gewicht ten opzichte van een klassieke kipoplegger, verlaagt het verbruik van brandstof aanzienlijk met zo’n 2,5l/100km